WindowsInstructed

Email Sjablonen maken in Outlook 2016

Email Sjablonen maken in Outlook 2016

In deze handleiding / tutorial gaan we in op het maken van Email Sjablonen in Outlook 2016 en leggen we kort uit hoe u die sjablonen dan op een later tijdstip kan gebruiken. In dit artikel wordt Outlook 2016 gebruikt echter zijn de stappen bijna hetzelfde voor Outlook 2013 en 2010 alleen kan het uiterlijk soms veranderd zijn, de functionaliteit niet veranderd in deze versies.

Stap 1: Het ontwerpen van het Sjabloon

De eerste stap in deze tutorial is het daadwerkelijk maken van het sjabloon. Dit sjabloon kan dan later gebruikt worden als template.

Outlook 2016: Nieuwe email
Outlook 2016: Nieuwe email

Alle elementen (zoals tabellen, foto’s, lettertype opmaak enz) die u normaal zou opnemen in een normale email kan u ook gewoon opnemen in een sjabloon, er zijn niet echt limieten, tenminste niet meer dan voor een normale mail gelden. Dus laat de creativeit maar zijn vrije gang. Hieronder een snel voorbeeld uit de Engelstalige versie van dit artikel.

Email Design Example

Stap 2: Email opslaan als Sjabloon in Outlook 2016

Zodra het ontwerp klaar is kunnen we het gaan opslaan als een sjabloon zodat deze sjabloon later gebruikt kan gaan worden in Outlook 2016. Volg deze stappen met enige zorgvuldigheid omdat u anders het sjabloon niet kan gebruiken.

  1. Klik als eerste op Bestand en kies vervolgens voor Opslaan Als.
  2. Vervolgens kunt u een eigen bestandsnaam invoeren, en kies vervolgens bij Opslaan als voor Outlook-sjabloon. 
Outlook Ribbon: Bestand

 

 

[symple_box color=”yellow” fade_in=”false” float=”center” text_align=”left” width=””]Controleer of u bij Opslaan Als gekozen heeft voor een Outlook-sjabloon (oft bestand) en niet voor een ander bestandstype. [/symple_box]

 

Hoewel het kan is het aan te raden om de opslaglocatie die outlook aanbied niet te veranderen. Gebruikt u namelijk een eigen locatie dan zal u elke keer als u het sjabloon wilt gebruiken (met de methode van stap 3) na de map moeten bladeren om het sjabloon te openen.

 

Stap 3: Uw gemaakte ontwerp gebruiken in Outlook 2016

Nadat u stap 2 voltooid heeft is het eerste sjabloon opgeslagen op uw computer en hebben we de moeilijkste stappen gehad. Alles wat nu nog gedaan moet worden is laten zien van hoe u het sjabloon opent op uw computer. In deze stap leggen we de stappen uit die hiervoor nodig zijn.

1. Klik als eerste op Nieuwe Items, dan op Meer items en dan op Formulier kiezen…

Formulier Kiezen toevoegen aan Ribbon

Kies vervolgens bij Zoeken in voor Gebruikerssjablonen in bestandssysteem, de opgeslagen sjabloon zou nu getoond moeten worden, u kunt deze vervolgens aanklikken en gebruiken. U kunt ook de mail opslaan, het sjabloon zal niet overschreven worden.

Formulier kiezen in Outlook 2016

Handige tip

Als u de sjabloon heeft opgeslagen in een aparte map en dus niet in de outlook map kunt u ook eenvoudig het sjabloon openen door er twee keer op te klikken. Daarnaast kunt u ook het sjabloon slepen na het Outlook icoon in uw taakbalk en hem vast “pinnen” aan Outlook. Dit kan ook als u de sjabloon heeft opgeslagen in de outlook mappen. De locatie van het sjabloon is dan als volgt (voor Windows 10):

C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Microsoft\Templates

 

Wij hopen dat dit artikel u geholpen heeft en u nu begrijpt hoe u email sjablonen maakt in Outlook 2016. Als u nog meer hulp nodig hebt kunt u ons engelstalige forum bezoeken of uw vraag stellen in een reactie op dit artikel. We hebben nog meer Outlook tutorials die u misschien interessant vind, bekijk vooral ook onze andere artikels.

Exit mobile version