Windows

Hoe verwijder ik DoSearches.com?

DoSearches is een adware. Dat bekend dat Dosearched samen met andere gratis software is gedownload en geinstalleerd. Eenmaal geinstalleerd op je systeem veranderd het je snelkoppelingen en zoekmachines na DoSearches.com. Daarnaast zal DoSearches alle snelkoppelingen zodanig aanpassen dat zelfs als je je startpagina veranderd, hij nog steeds na DoSearches gaat.

Deze handleiding laat zien hoe je Dosearches.com verwijderd van je systeem en dus de vraag Hoe verwijder ik DoSearches.com beantwoord.

Gebruik AdwCleaner

Adwcleaner is een programma ontwikkelt door Xplode and is een gratis oplossing voor het verwijderen van Adware, PUPs, Toolbars en Hijackers van Browser.

1. Download Adwcleaner van toolslib hier: Download ADWCleaner, Als je nog een versie geinstalleerd had, verwijder die dan en download de recentste versie

2. Zodra het programma gedownload is, klik je met je rechtermuisknop op het programma en kies je Uitvoeren als Administrator

3. Klik vervolgens op Scan, een scan zal vervolgens gestart worden, Afhankelijk van de snelheid van je apparaat kan dit enkele minuten duren.

AdwCleaner: Clean
AdwCleaner: Scan

4. Nadat de scan voltooid is, klik je op de Cleaning knop.  Controleer wel eerste alle bestanden die AdwCleaner heeft gevonden, dat je niet perongeluk iets verwijderd wat je later nodig had.

AdwCleaner: Cleaning
AdwCleaner: Cleaning

5. Het is nu even wachten, dit proces kan net zoals scannen even duren afhankelijk van je systeem snelheid, als de scan klaar is zal een vraag vertoond worden of je de computer opnieuw wilt opstarten, kies hier voor OK (geen andere keuze)

AdwCleaner Reboot
AdwCleaner Reboot

Zodra je systeem herstart is, kun je verder gaan met de volgende stap.

Run MalwareBytes

Om zeker ervan te zijn dat we de infectie en malware van je systeem hebben gehaald, gaan we nu MalwareBytes draaien om alle overgebleven rotzooi te verwijderen van je systeem of infecties die je niet wist dat je had, te verwijderen.

1. Download MalwareBytes vanaf de officiele website, zo weet je zeker dat je geen extra virus binnehaalt.

2. Installeer MalwareBytes en dan nadat het geinstalleerd is, update je het programma indien nodig

3. Nadat je het programma geinstalleerd en geupdate hebt, klik op je Scan Now om een scan te starten.

MalwareBytes: Scan Now
MalwareBytes: Scan Now

4. Wacht totdat de scan voltooid is, afhankelijk van je systeem zijn snelheid kan dit enkele minuten tot uren duren.

5. Verwijder alle infecties op de manier die MalwareBytes aanraad, herstart vervolgens je systeem

Malware Infected, Example
Malware Infected, Example

 

DoSearches.com zou nu verwijderd moeten zijn van je systeem. Als dat niet het geval is kun je om hulp vragen in de comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *